Optimist Team NWV

Beste ouders,

In het najaar van 2018 ben ik begonnen met STAP 1 van m'n grote droom als trainer/coach: binnen de jeugdwerking van NWV een team wedstrijdzeilers uitbouwen dat (inter-) nationaal actief is in de optimistklasse.  

Ik startte in september 2018 voorzichtig met Juul Buys. Hij kocht een eigen wedstrijdboot. We werken samen toe naar enkele mooie internationale wedstrijden. Aangezien hij het als beginnend wedstrijdzeiler zeer goed doet, maakt hij de overgang naar de volgende stap voor mij helemaal de moeite waard, en voor jullie hopelijk ook...

(lees hieronder verder)

Juul
Juul

STAP 2: zoektocht naar getalenteerde teamleden

Onlangs kocht ik 2 wedstrijdbootjes aan. (zie hiernaast)

Dankzij deze bootjes kan ik jaarlijks twee kinderen de kans geven om te ervaren hoe het leven van een wedstrijdzeiler in optimist eruit ziet. Deze twee kinderen én Juul zullen samen hun grenzen kunnen verleggen en zeer goede zeilers worden. 

Jullie kind komt hiervoor in aanmerking en krijgt de kans om gedurende een seizoen in een wedstrijdbootje te trainen op Nieuwdonk, op het Grevelingenmeer,... Naast de jeugdtraining-en worden er ook enkele extra trainingen georganiseerd: de 3 wedstrijdzeilers zullen dan als aparte groep door mij getraind worden. (Op Nieuwdonk, het Grevelingenmeer,...)

Wat na dit seizoen ?

 • Verdergaan binnen het wedstrijdzeilen, en een 2ehands wedstrijdboot aankopen. (Spirou of Optimist)
 • Het wedstrijdzeilen verlaten. Binnen onze jeugdwerking blijven zeilen op Nieuwdonk, met een mooie dosis ervaring erbij dankzij dit avontuur.

Voordeel voor jullie als ouders:

 • Het prijsverschil tussen het huren van een lesboot (gele optimist) en deze wedstrijdboot zal niet zo groot zijn ! => Een prachtige kans dus, geen financiële domper op de feestvreugde.
 • Jullie kind kan véééél meer bijleren in zo'n wedstrijdboot.
 • Het kind en zijn ouders komen geleidelijk aan in contact met de optimist-wedstrijdklasse. Na het seizoen kan je voor jezelf beslissen of jullie een eigen bootje kopen en actief blijven in het wedstrijdcircuit, of enkel binnen de club blijven. (Op deze manier krijgen elk jaar 2 nieuwe kinderen deze kans)
 • Juul heeft op deze manier ook 2 sparringpartners: de drie kinderen tillen elkaar automatisch naar een hoger niveau, al blijft de FUN-factor belangrijker dan de resultaten op wedstrijd ! 

Waarom komen Matthijs en Michiel als eersten in aanmerking?

 • 2 SUPER WIJZE kerels
 • Enorm leergierig: zowel tijdens de briefing als op het water
 • leeftijdsgenoten van Juul
 • Ideale leeftijd voor beginnende wedstrijdzeilers
 • Tonen respect voor anderen én hun materiaal
 • Varen zéér goed: ze hebben er duidelijk aanleg voor hoor... + zeer gemotiveerd!

Waarom doe ik dit?

 • Zeilen is mijn passie !
 • Ik ben 5 jaar lang zeer actief geweest als wedstrijdzeiler binnen de Europeklasse. Een 3e plaats op het open, Duits kampioenschap in 2015. Een gewonnen manche én 19e plaats op het 'Youth European Championship'  in 2017, zijn enkele zeer mooie momenten.
 • Ik ben leraar lager onderwijs in opleiding.
 • Met dit optimisten-team combineer ik dus het mooiste van 2 werelden: bijdragen aan de vorming van de jeugd & bezig zijn met zeilen :-) 

Youth European Championship 2016, Polen
Youth European Championship 2016, Polen
Youth European Championship 2016, Polen
Youth European Championship 2016, Polen
Youth European Championship 2016, Polen
Youth European Championship 2016, Polen
Gardameer 2017, Italië
Gardameer 2017, Italië
Youth European Championship 2017, Frankrijk
Youth European Championship 2017, Frankrijk
Youth European Championship, Frankrijk
Youth European Championship, Frankrijk

Ik schuif het niet onder stoelen of banken... Ik hoop kei hard dat jullie (kids) dit avontuur zien zitten omdat ik 100% geloof in jullie kind. :-) Bij interesse zal ik jullie contacteren om eens af te spreken, waarbij we alles zeer concreet overlopen. (kostenplaatje, kalender, doelen, ...) Vervolgens kan je een definitieve beslissing nemen.

Groetjes,

Jelle